Català

Gastronomic Forum Barcelona, contra el malbaratament alimentari

Gastronomic Forum Barcelona, contra el malbaratament alimentari

Del 6 al 8 de novembre s’ha celebrat el Gastromic Forum Barcelona, un punt de trobada per a més de 18.500 professionals, restauradors, compradors i distribuidors del sector del foodservice.  La fira ha incrementat en un 20% la seva assistència i enfocat el seu missatge en la importància de la biodiversitat de la cuina, participant més de 200 experts i 55 Estrelles Michelin.

Però a banda de l’espectaculirat de la dades, la cita gastronòmic també s’ha posicionat en la lluita contra contra el malbaratament alimentari, i donarà a la Fundació Banc dels Aliments els prop de 2.000 kg d’excents alimentris sobrants del saló, que distribuirà entre els seus usuaris.

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

Llegir més »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

Llegir més »