Català

Gastronomic Forum Barcelona, against food malpractice

Gastronomic Forum Barcelona, against food malpractice

From November 6 to 8, the Gastromic Forum Barcelona was held, a meeting point for more than 18,500 professionals, restaurateurs, buyers and distributors in the foodservice sector. The fair has increased its attendance by 20% and focused its message on the importance of biodiversity in the kitchen, with the participation of more than 200 experts and 55 Michelin Stars.

But aside from the spectacularity of the data, the gastronomic event has also positioned itself in the fight against food waste, and will donate to the Food Bank Foundation the nearly 2,000 kg of leftover food from the salon, which it will distribute among its users.

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

View more »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

View more »