Català

🍽 La campanya de sensibilització ‘Aprofitem els aliments’ evita el malbaratament de 12,5 tones de productes alimentaris

🍽 La campanya de sensibilització ‘Aprofitem els aliments’ evita el malbaratament de 12,5 tones de productes alimentaris

La campanya de sensibilització i conscienciació ‘Aprofitem els aliments’, que ha impulsat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha permès recuperar un total de 12,5 tones de menjar a través de les diverses activitats organitzades per evitar-ne el malbaratament i ha aplegat 1.500 persones. Uns aliments que, segons la Calculadora del Valor dels Aliments de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació), suposen un estalvi de 5,9 milions de litres d’aigua i de 13 tones de CO₂.

Els àpats Gastrorecup han donat el tret de sortida amb la participació de 17 restaurants de tot Catalunya, que han ofert uns menús elaborats amb aliments descartats del circuit comercial. Es van recuperar un total de 3.400 kg d’aliments i s’han servit un total de 910 àpats als diferents comensals assistents.

EVl Gran dinar popular d’aprofitament alimentari va reunir 350 persones a Tarragona. Per elaborar aquest àpat es van recuperar també un total de 395 kg d’aliments, fruit d’espigolades en camps i de recollides d’excedents en mercats i de la recuperació d’aliments en comerços locals de la zona.

La III Marató d’espigolades, organitzada conjuntament amb la Fundació Espigoladors, va comptar amb la participació de 148 persones voluntàries i es van recuperar 8.730 kg de fruites i verdures.

La campanya de conscienciació sobre el malbaratament alimentari es completarà a Reus amb la celebració de la Jornada VII Aprofitem els Aliments.

La campanya Aprofitem els aliments forma part de l’estratègia del Departament d’Acció Climàtica per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

Font: DACC

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

Llegir més »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

Llegir més »