La campanya de sensibilització i conscienciació ‘Aprofitem els aliments’, que ha impulsat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha permès recuperar un total de 12,5 tones de menjar a través de les diverses activitats organitzades per evitar-ne el malbaratament i ha aplegat 1.500 persones. Uns aliments que, segons la Calculadora del Valor dels Aliments de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació), suposen un estalvi de 5,9 milions de litres d’aigua i de 13 tones de CO₂.
Els àpats Gastrorecup han donat el tret de sortida amb la participació de 17 restaurants de tot Catalunya, que han ofert uns menús elaborats amb aliments descartats del circuit comercial. Es van recuperar un total de 3.400 kg d’aliments i s’han servit un total de 910 àpats als diferents comensals assistents.
EVl Gran dinar popular d’aprofitament alimentari va reunir 350 persones a Tarragona. Per elaborar aquest àpat es van recuperar també un total de 395 kg d’aliments, fruit d’espigolades en camps i de recollides d’excedents en mercats i de la recuperació d’aliments en comerços locals de la zona.
La III Marató d’espigolades, organitzada conjuntament amb la Fundació Espigoladors, va comptar amb la participació de 148 persones voluntàries i es van recuperar 8.730 kg de fruites i verdures.
La campanya de conscienciació sobre el malbaratament alimentari es completarà a Reus amb la celebració de la Jornada VII Aprofitem els Aliments.
La campanya Aprofitem els aliments forma part de l’estratègia del Departament d’Acció Climàtica per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
Font: DACC