Aprofitar al màxim els aliments que habitualment consumim és la millor manera de disminuir el malbaratament, que a Catalunya s’estima que és de 34,9 kg d’aliments per persona i any.
Aquí pots trobar un conjunt de receptes on podràs descobrir que hi ha sobres d’aliments que serveixen per elaborar plats de gran qualitat gastronòmica sense grans complicacions.
Ingredients
12 plaques de canelons
Per la salsa beixamel:
- 250 g de llet
- 15 g de mantega
- 15 g de farina
- c/s formatge ratllat
- Sal
- Pebre
- Nou moscada
- Pel farcit:
- 700 g Carn rostida
Elaboració
- Bulliu les plaques de caneló tal com indica el fabricant. Refredeu-les, poseu una mica d’oli
per que no s’enganxin i reserveu-les tapades. - Per fer el farcit, desosseu i poliu be la carn de tendrums i altres restes.
- Trinxeu el rostit i reserveu-ho junt amb el sofregit o la salsa de la cocció d’aquest.
- Per la beixamel, foneu la mantega en un cassó.
- Afegiu la farina i remeneu fins formar una massa sense grumolls.
- Incorporeu poc a poc la llet prèviament escalfada tot remenant amb un batedor.
- Deixeu-ho coure, sense parar de remenar, durant uns minuts.
- Poseu-la a punt de sal, pebre i nou moscada.
- Mescleu una part de la beixamel amb el farcit per tal de que lligui tot plegat i quedi mes
cremós. Poseu-ho a punt de sal. - Agafeu la pasta de caneló, poseu-hi una mica de farcit al mig i tanqueu-lo tot donant-li la
forma desitjada. Aneu-los posant a una safata de forn untada amb mantega. - Poseu la beixamel pel damunt, escampeu una mica de formatge ratllat i ho gratineu al forn.