Català

Sabíeu que Amèrica i Europa són les àrees on més es malbaraten els aliments?

Sabíeu que Amèrica i Europa són les àrees on més es malbaraten els aliments?

Segons un Projecte de Recerca finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el malbaratament alimentari es genera per diversos motius depenent del grau de desenvolupament del país.

En els països desenvolupats la major part del malbaratament es concentra en les fases finals del procés de producció, en la distribució i la venda, a causa de les diverses normatives sanitaris existents (com poden ser “caduca el dia” o “consumir preferentment abans de”).

En els països en vies de desenvolupament el malbaratament està causat per la manca de tecnologies per conservar i transportar els aliments en condicions òptimes.

Pel que fa al malbaratament a Catalunya i a Espanya, el projecte de recerca afirma que “podem dir que la majoria del malbaratament es genera a les llars, mentre que a nivell de distribució, de comerç i de transformació els índexs de malbaratament són menors, tot i que són prou importants per tenir-los en compte”.

Tant a Catalunya com a Espanya “es malbarata un terç de la seva producció, malgrat l’existència d’un gran nombre de persones sense recursos”.

Segons diversos estudis, a Espanya hi ha 9 milions de persones que viuen sota el llindar de la pobresa, i és el primer país a nivell europeu en activitat dels bancs d’aliments. Espanya és el sisè país de
la UE en malbaratament. Dins l’Estat espanyol, Catalunya és l’última comunitat autònoma
en generació de malbaratament
.

Per a més informació sobre aquest treballa tan interessant, teniu més informació: El malbaratament alimentari a l’àrea metropolitana de Barcelona

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

Llegir més »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

Llegir més »