Català

Municipis contra el malbarament alimentari, iniciativa d’AECOC

Municipis contra el malbarament alimentari, iniciativa d’AECOC

AECOC ha llançat la segona edició del concurs ‘Municipis contra el malbaratament alimentari’, que reconeixerà la població amb millors projectes per prevenir el malbaratament alimentari i conscienciar la seva ciutadania sobre la importància d’aprofitar els aliments.

El concurs està obert a la participació de tots els ajuntaments o diputacions del país amb iniciatives destinades a combatre el malbaratament alimentari entre setembre de 2022 i setembre de 2023, com a activitats en mercats i restaurants locals, projectes a l’escola, menjars d’aprofitament o projectes de sensibilització a la ciutadania, entre d’altres.

Més informació a www.anafric.es/

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

Llegir més »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

Llegir més »