El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha posat en marxa l’espai digital de participació del Pla Estratègic per a la Prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament Alimentaris de Catalunya (PEPPMAC), un projecte clau per avançar cap a un sistema alimentari més eficient, sostenible i responsable.
A través d’aquest espai digital, ja es pot accedir a tota la informació relacionada amb l’elaboració del pla, com ara:
- El context, les fases del procés, els espais de participació i els agents implicats.
- La documentació generada fins ara: presentació del procés, actes de les sessions, documents de retorn, entre altres.
- El calendari de les sessions participatives, tant per baules de la cadena alimentària com territorials.
- Els avenços del pla en cadascuna de les seves fases fins a la publicació definitiva.
- Un espai per continuar participant activament, mitjançant l’apartat “Proposa”, on la ciutadania i les entitats poden fer arribar les seves aportacions als resultats obtinguts.
Des d’ANAFRIC animem a tots els agents del sector carni a implicar-se en aquest procés col·laboratiu i fer sentir la seva veu per contribuir a la lluita contra el malbaratament alimentari.
📍 Accedeix a l’espai de participació: https://participa.gencat.cat/processes/perdues-malbaratament