Català

Aprofita i no malbaratis els aliments

Aprofita i no malbaratis els aliments

18 de juny es commemora el Dia de la gastronomia sostenible, una iniciativa de Nacions Unides per reivindicar el paper de la gastronomia en el desenvolupament sostenible.

La gastronomia és una expressió cultural relacionada amb la diversitat natural i cultural del món, on totes les civilitzacions juguen un paper primordial en el desenvolupament agrícola, la seguretat alimentària, la nutrició, la producció sostenible d’aliments i la conservació de la biodiversitat.

La gastronomia sostenible promou pràctiques que són beneficioses tant per a les persones com per al planeta. Això implica l’ús responsable dels recursos naturals, la reducció del malbaratament d’aliments, el suport a l’agricultura local i orgànica i l’elecció de productes de temporada i d’origen sostenible.

Ho hem de tenir clar. No malbaratem! El planeta és únic!

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

Llegir més »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

Llegir més »