Català

Aecoc organitza la setena setmana contra el malbaratament alimentari

Se celebrará entre el 23 y el 30 de septiembre

Aecoc organitza la setena setmana contra el malbaratament alimentari

Escoles, centres acadèmics, destacades companyies de la distribució i la indústria alimentària, administracions i organitzacions del tercer sector s’adhereixen a la setena edició de la Setmana contra el Malbaratament Alimentari organitzada per Aecoc, que se celebrarà entre el 23 i el 30 de septiembre.

D’aquesta manera, l’Associació liderarà, un any més, un gran nombre d’activitats i projectes orientats a posar en valor els aliments ia augmentar la sensibilització dels consumidors per guanyar la batalla contra el malbaratament alimentari.

Com a part d’aquesta nova edició, Aecoc impartirà set sessions didàctiques a centres acadèmics de tot el país en què compartirà informació sobre l’impacte econòmic, social i mediambiental del malbaratament alimentari a nivell nacional i global, mitjançant dades i reflexions que ajudaran a comprendre la magnitud daquest problema al col·lectiu estudiantil.

Teniu més informació en aquest enllaç.

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

Llegir més »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

Llegir més »