Català

França crea un segell per reconèixer les empreses compromeses contra el malbaratament

França crea un segell per reconèixer les empreses compromeses contra el malbaratament

La llei francesa contra el malbaratament alimentari fixa objectius de reducció tant per a la restauració col·lectiva (2025) com per a la comercial (2030) i contempla un certificat nacional per distingir els actors de la cadena alimentària més compromesos.

L’etiqueta nacional antidesperdici alimentari té per objecte destacar els actors de la cadena alimentària que contribueixin als objectius nacionals de reducció del malbaratament alimentari en un 50%:

  • D’aquí al 2025 en els àmbits de la distribució d’aliments i la restauració col·lectiva;
  • D’aquí al 2030 en els àmbits del consum, la producció, la transformació i la restauració comercial.

El seu objectiu és millorar i potenciar bones pràctiques per garantir un nivell reduït de malbaratament alimentari. La creació d’aquest certificat és un pas important en la lluita contra el malbaratament d’aliments a França, ja que, segons els últims estudis, França desaprofita al voltant de 10 milions de tones d’aliments cada any, cosa que equival a un cost al voltant de 16.000 milions d?euros.

Més informació a aquest enllaç.

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

Llegir més »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

Llegir més »