Català

Les llars malbaraten el 42% dels aliments que produïm

Garbage sorting. Organic food waste from vegetable ready for recycling in compost bin on blue

Les llars malbaraten el 42% dels aliments que produïm

De tota la cadena alimentària és a les cases on es produeixen la majoria de deixalles: 1.325,9 milions de quilos de menjar a l’any acaben a les escombraries de les llars espanyoles. Segons el desglossament del Ministeri la xifra equival a 25,5 milions de quilos de menjar desaprofitats a la setmana. A les llars, el malbaratament alimentari arriba al 42% del total; a la fase de fabricació el 39%; a la restauració el 14% ia la distribució el 5%.


8 de cada 10 llars llencen aliments a les escombraries (sense processar) per no considerar-los en bon estat. Fruites, verdures i pa fresc, són els aliments més rebutjats, representant el 48,1% del volum de deixalles.


Menor és el malbaratament d’aliments un cop preparat el producte. D’aquesta manera, 3 de cada 10 llars tiren part de les receptes que preparen a les escombraries, sent major la quantitat que es desaprofita directament des de la nevera que la que es malgasta per no consumir-se a taula.

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

Llegir més »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

Llegir més »