Catalán

França crea un segell per reconèixer les empreses compromeses contra el malbaratament

França crea un segell per reconèixer les empreses compromeses contra el malbaratament

La llei francesa contra el malbaratament alimentari fixa objectius de reducció tant per a la restauració col·lectiva (2025) com per a la comercial (2030) i contempla un certificat nacional per distingir els actors de la cadena alimentària més compromesos.

L’etiqueta nacional antidesperdici alimentari té per objecte destacar els actors de la cadena alimentària que contribueixin als objectius nacionals de reducció del malbaratament alimentari en un 50%:

  • D’aquí al 2025 en els àmbits de la distribució d’aliments i la restauració col·lectiva;
  • D’aquí al 2030 en els àmbits del consum, la producció, la transformació i la restauració comercial.

El seu objectiu és millorar i potenciar bones pràctiques per garantir un nivell reduït de malbaratament alimentari. La creació d’aquest certificat és un pas important en la lluita contra el malbaratament d’aliments a França, ja que, segons els últims estudis, França desaprofita al voltant de 10 milions de tones d’aliments cada any, cosa que equival a un cost al voltant de 16.000 milions d?euros.

Més informació a aquest enllaç.

OTRAS NOTICIAS

🍽Restauración: Obligatoriedad de un plan de prevención para evitar pérdidas de alimentos

La restauración y las empresas afines que trabajan en ella son el sector que debe estar más atento. Se ha promulgado la Ley contra el derroche alimentario, que, entre otros aspectos, obliga a los restaurantes a facilitar que la clientela se pueda llevar con un envase la comida que no acabe; insta a las empresas alimentarias a incentivar la venta de productos con caducidad cercana; establece que los restos no comibles se aprovechen para otros usos.

Leer más

¿Fecha de caducidad o de consumo preferente?

La fecha de caducidad de los alimentos es una cuestión de seguridad: los alimentos se pueden consumir hasta esa fecha, pero no después.

La fecha de caducidad de los alimentos es una cuestión de seguridad: los alimentos se pueden consumir hasta esa fecha, pero no después.

Leer más