Català

5a edició del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments

dIA CONTRA EL DESPERDICIO

5a edició del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments

El proper 29 de setembre se celebrarà la cinquena edició del Dia Internacional de la Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments (IDAFLW en les sigles en anglès) i, com sempre, posarà en valor la necessitat crucial de reduir la pèrdua i el malbaratament d’aliments, contribuir als objectius climàtics i avançar a l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.

La Comissió Europea ha previst diverses activitats interessants per commemorar aquest dia. Entre altres recursos ofereix missatges i recursos visuals per a xarxes socials i els hashtags #FoodWasteEU i #FLWDay. A més, ja està disponible la guia Involucrat per a l’IDAFLW 2024 preparada per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA).

GUÍA INVOLUCRAT EN CASTELLÀ

Aquesta guia proporciona dades i missatges clau que es poden utilitzar el dia 29, així com enllaços a recursos rellevants sobre el tema de la FAO i el PNUMA, accions de prevenció de la pèrdua i el malbaratament d’aliments que poden realitzar tant parts interessades públiques i privades , com els consumidors.

La guia també ofereix algunes idees sobre les maneres de celebrar el dia (organització d’esdeveniments, comunicacions, participació dels mitjans de comunicació, etc.) i inclou materials de comunicació com cartells, banners a la web etc. disponibles en els sis idiomes oficials de la FAO (àrab, xinès, anglès, francès, rus i espanyol).

OTRAS NOTICIAS

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauración y las empresas afines que trabajan en ella son el sector que debe estar más atento. Se ha promulgado la Ley contra el derroche alimentario, que, entre otros aspectos, obliga a los restaurantes a facilitar que la clientela se pueda llevar con un envase la comida que no acabe; insta a las empresas alimentarias a incentivar la venta de productos con caducidad cercana; establece que los restos no comibles se aprovechen para otros usos.

Leer más

¿Fecha de caducidad o de consumo preferente?

La fecha de caducidad de los alimentos es una cuestión de seguridad: los alimentos se pueden consumir hasta esa fecha, pero no después.

La fecha de caducidad de los alimentos es una cuestión de seguridad: los alimentos se pueden consumir hasta esa fecha, pero no después.

Leer más