Català

Zero Waste

Food Waste Prevention Plan for all catering companies that are not considered micro-enterprises

ANAFRIC

ZERO

Anafric's Zero Waste Blog

News

🍽

📣The food waste plan should not include the weight of the packaging. Therefore, it is necessary to remove the packaging from all packaged products before quantifying them or calculating their weight and subtracting it from the total weight, either directly or approximately.

View more »

🍽

Sustainability in a restaurant is, nowadays, the first thing we have to take into account. The zero-emissions law requires us to have a plan in place... but first we will have to analyze our restaurant and see how I will apply it, where and in what way.

View more »

🍽

The sensitization and awareness campaign 'Take advantage of the food' has made it possible to recover a total of 12.5 tons of food

View more »

Anafric actua
Preveu Redueix Zero Malbaratament Alimentari

El sector carni té un paper fonamental a l’hora de reduir el malbaratament alimentari, un problema que afecta tota la cadena de valor. Segons es desprèn dels diferents panells de les institucions públiques, les empreses espanyoles de la indústria alimentària estan cada cop més conscienciades de l’impacte que suposa en termes econòmics, socials i mediambientals, el malbaratament d’aliments i la necessitat de frenar-lo.

Des d’Anafric, associació càrnia espanyola, volem fer evident a la societat el canvi que s’està experimentant i com s’està traduint aquest canvi en una indústria més sostenible.

* Llars espanyoles que desaprofiten aliments

ENQUESTA

Si et trobes en un restaurant i no t'acabes el menú.
Te l'emportes a casa?