Català

Take advantage and don't waste food

Take advantage and don't waste food

June 18 marks the Day of sustainable gastronomy, a United Nations initiative to claim the role of gastronomy in sustainable development.

Gastronomy is a cultural expression related to the natural and cultural diversity of the world, where all civilizations play a primary role in agricultural development, food security, nutrition, sustainable food production and biodiversity conservation.

Sustainable gastronomy promotes practices that are beneficial for both people and the planet. This involves the responsible use of natural resources, the reduction of food waste, the support of local and organic agriculture and the choice of seasonal and sustainably sourced products.

We must be clear. We don't waste! The planet is unique!

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

View more »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

View more »