Català

5a edició del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments

dIA CONTRA EL DESPERDICIO

5a edició del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments

El proper 29 de setembre se celebrarà la cinquena edició del Dia Internacional de la Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments (IDAFLW en les sigles en anglès) i, com sempre, posarà en valor la necessitat crucial de reduir la pèrdua i el malbaratament d’aliments, contribuir als objectius climàtics i avançar a l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.

La Comissió Europea ha previst diverses activitats interessants per commemorar aquest dia. Entre altres recursos ofereix missatges i recursos visuals per a xarxes socials i els hashtags #FoodWasteEU i #FLWDay. A més, ja està disponible la guia Involucrat per a l’IDAFLW 2024 preparada per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA).

GUÍA INVOLUCRAT EN CASTELLÀ

Aquesta guia proporciona dades i missatges clau que es poden utilitzar el dia 29, així com enllaços a recursos rellevants sobre el tema de la FAO i el PNUMA, accions de prevenció de la pèrdua i el malbaratament d’aliments que poden realitzar tant parts interessades públiques i privades , com els consumidors.

La guia també ofereix algunes idees sobre les maneres de celebrar el dia (organització d’esdeveniments, comunicacions, participació dels mitjans de comunicació, etc.) i inclou materials de comunicació com cartells, banners a la web etc. disponibles en els sis idiomes oficials de la FAO (àrab, xinès, anglès, francès, rus i espanyol).

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

View more »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

View more »