Català

Aecoc organizes the seventh week against food waste

Se celebrará entre el 23 y el 30 de septiembre

Aecoc organizes the seventh week against food waste

Schools, academic centers, leading companies in the distribution and food industry, administrations and organizations of the third sector adhere to the seventh edition of the Week against Food Malbaratament organized by Aecoc, which It will be held between September 23 and 30.

In this way, the Association will lead, once again, a large number of activities and projects aimed at enhancing the value of food and increasing consumer awareness to win the battle against food waste.

As part of this new edition, Aecoc will give seven didactic sessions in academic centers throughout the country in which it will share information about the economic, social and environmental impact of food waste at national and global level, through data and reflections that will help the student body understand the magnitude of this problem.

Teniu més informació en aquest enllaç.

ALTRES NOTÍCIES

🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments

La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.

View more »

Data de caducitat o de consum preferent?

La data de caducitat dels aliments és una qüestió de seguretat: els aliments es poden consumir fins a aquesta data, però no després.

La data de consum preferent es refereix a la qualitat, ja que l’aliment és segur per a consumir després de la data, però pot ser que perdi característiques organolèptiques pròpies com a sabor, textura, etc.

View more »