Zero Waste
Food Waste Prevention Plan for all catering companies that are not considered micro-enterprises
ANAFRIC
ZERO
Anafric's Zero Waste Blog
News
Municipis contra el malbarament alimentari, iniciativa d’AECOC
AECOC ha llançat la segona edició del concurs ‘Municipis contra el malbaratament alimentari’, que reconeixerà la població amb millors projectes per prevenir el malbaratament alimentari i conscienciar la seva ciutadania sobre la importància d’aprofitar els aliments.
🍽Restauració: Quines són les obligacions dels establiments de restauració davant el malbaratament alimentari?
Les regulacions que estipula la llei i que ha entrat en vigor enguany (2023) desplega les accions i els deures que cada agent de la cadena alimentària haurà de complir obligatòriament.
🍽Restauració: Obligatorietat d’un pla de prevenció per evitar pèrdues d’aliments
La restauració i les empreses afins que hi treballen són el sector que ha d’estar més atent. S’ha promulgat la Llei contra el malbaratament alimentari, que, entre altres aspectes, obliga els restaurants a facilitar que la clientela es pugui endur amb un envàs el menjar que no s’acabi; insta les empreses alimentàries a incentivar la venda de productes amb caducitat pròxima; estableix que les restes no menjables s’aprofitin per a altres usos.
Sabíeu que Amèrica i Europa són les àrees on més es malbaraten els aliments?
Segons un Projecte de Recerca finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el malbaratament alimentari es genera per diversos motius depenent del grau de desenvolupament del país.
Com conservar la carn a l’estiu? Tot el que has de saber
Què podem fer nosaltres per a evitar el desaprofitament de menjar? Amb una sèrie de senzilles accions es pot lluitar contra aquest malbaratament d’aliments.
Les llars malbaraten el 42% dels aliments que produïm
De tota la cadena alimentària és a les cases on es produeixen la majoria de deixalles: 1.325,9 milions de quilos de menjar a l’any acaben
Anafric actua
Preveu
Redueix
Zero
Malbaratament
Alimentari
El sector carni té un paper fonamental a l’hora de reduir el malbaratament alimentari, un problema que afecta tota la cadena de valor. Segons es desprèn dels diferents panells de les institucions públiques, les empreses espanyoles de la indústria alimentària estan cada cop més conscienciades de l’impacte que suposa en termes econòmics, socials i mediambientals, el malbaratament d’aliments i la necessitat de frenar-lo.
Des d’Anafric, associació càrnia espanyola, volem fer evident a la societat el canvi que s’està experimentant i com s’està traduint aquest canvi en una indústria més sostenible.